657 visninger

BEMÆRKNINGER I UDSKRIFTERNE

Efter igangsætningen den 7. september 2018 vil i opleve, at nogle tekster i regnskaberne er forsvundet. Grunden hertil kan være, at hele bemærkningsmodulet nu virker, som det oprindeligt var tiltænkt.

Det er sådan, at nu er det, du ser i bemærkninger-oversigt, når radioknappen står i ”Vis kun aktive” (den er valgt, når du går ind i billedet) også det, du rent faktisk vil kunne få ud i dine udskrifter. Det eneste der derudover kan gøre, at du ikke får en bemærkning ud, er, hvis den er valgt fra i ”Afsnit/Noter”.

Hvad betyder det?

Det betyder, at i billedet bemærkninger-oversigt vil der være nogle steder, hvor I skal have ryddet op på kredsniveau og/eller ejendomsniveau.

Hvis du opdager, at der mangler en tekst under f.eks. anvendt regnskabspraksis, kan det være fordi, der ligger en tidligere bemærkning på netop den Note og med den type, som er Passiv og som ikke har en stopdato.

Hvis der er en bemærkning på en note med samme type, som er passiv, vil samtlige bemærkninger på den note med den type være passiv, også selvom der er en bemærkning med en senere startdato, der er aktiv.

Nedenfor er der på bemærkning 7-2100, type 20 en bemærkning med startdato 01-01-09, som er passiv. Samtidig er der en med startdato den 01-01-16, som er aktiv. Men fordi den første bemærkning er passiv, og IKKE har en stopdato, er det den der styrer, om 7-2100 type 20 kommer med i udskriften eller ej.

Løsningen er at sætte stopdato 31.12.09 på den passive bemærkning.

Hvornår skal en bemærkning være passiv, og hvornår skal der en stopdato på??

Vi anbefaler, at en bemærkning passiviseres, når der er en forventning om, at en bemærkning aldrig skal anvendes. Det kan være, når du kopierer en landstekst til kreds eller ejendom, da det altid så vil være den tekst, du skal bruge.

Du bruger stopdato, når en bemærkning kun skal virke i en bestemt periode og der er en ny, som skal virke i en efterfølgende periode.

Der kommer en gammel kredstekst, selvom der er stopdato
Er der lavet en tidligere kredsrettelse på en gammel bemærkning, som nu kommer ud, selvom der er stopdato på, skyldes det, at stopdatoen ikke bliver opdateret, hvis der rettes mere end en gang på samme bemærkning og type. Løsningen er at slette kredsrettelsen (ctrl+del), og dagen efter er bemærkningen tilbage til landsniveau, og stopdatoen har igen effekt.