460 visninger

KONTOUDTOG FRA NORDEA OG ”KONTOKIK” LØSNING FRA NORDEA OG DANSKE BANK

Et godt supplement til den etablerede løsning med kontoudtog fra pengeinstitutter tilsluttet BankConnect-løsningen er kontoudtog fra de resterende banker nemlig Nordea og Danske Bank.

SEGES forventer, at dette kan etableres primo 2019.

SEGES har ved tidligere lejligheder nævnt, at der er et arbejde i gang med at lave kontoudtog, og har også luftet muligheden for et forventet igangsætningstidspunkt kunne være november 2018. Det viser sig nu slet ikke at være realistisk.

Nordea
Summax brugere, som anvender betalingsløsningen til Nordea, har endnu ikke en kontoudtogsløsning til rådighed. Det betyder, at kontoudtoget ikke kan overføres til Ø90, og det betyder samtidig, at betalte e-fakturaer ikke bliver opdateret med ”Betaling gennemført”.

Når dette mangler på Summax betalingsløsning til Nordea, så skyldes det, at formatet til kontoudtoget fra Nordea ikke var defineret, da Summax etablerede betalingsløsningen.

Nu har Nordea imidlertid fået defineret anvendelse af kontoudtoget og er klar til at implementere det nye kontoudtog fra december 2018. Derfor er der nu aktiviteter i gang for at etablere en løsning fra Nordea dels til brug for Summax e-faktura brugere, dels til brug for en Kontokik-løsning i Ø90 til kredsniveau til kunder, som ikke anvender Summax.

Danske Bank

Parallelt med en kontokik-løsning til Nordea ønskes også en kontokik-løsning til Danske Bank.

Sidst ændret 05-12-2018