8 visninger

VEJLEDNING UDSKRIV PDF

Vi har et problem omkring dannelse af .pdf-filer i Ø90. Hvis du oplever problemer, kan det alternativt være en løsning at installere en printerdriver, der kan danne .pdf-filer, som så efterfølgende enten kan vedhæftes en mail eller uploades i DLBR e-arkiv.

Vi tager udgangspunkt i en printerdriver, der hedder CutePDF. Den har været afprøvet gennem mange år i andre sammenhænge. I første omgang åbnes cutepdf.com, hvor der enten klikkes på ”Free Download”, som markeret nedenfor eller på ”Learn More”. Ved ”Free Download” downloades en installationsfil, der efterfølgende åbnes og installeres. Dermed installeres programmet. Der kan dog mangle en komponent, som findes under ”Learn More”

Ved ”Learn More” åbnes næste skærmbillede. Her findes den samme ”Free Download” som før og ikke mindst den manglende komponent ”Free Converter”. Denne downloades og installeres.

Når begge dele er installeret, kan der udskrives til .pdf fra de fleste programmer på en windows-pc – inkl. Ø90 Fakturering.

Som eksempel Ø90 Fakterering, hvor der i stedet for ”Send PDF” klikkes på ”Udskriv” eller Ctlr+P.

Herefter vælges ”CutePDF Writer”

Det medfører dannelse af en .pdf-fil, der efterfølgende kan gemmes på harddisken. Ved anvendelse af Ø90 e-arkiv kan det anbefales at gemme i det bibliotek, hvorfra der uploades til e-arkiv.

Efterfølgende kan .pdf-filen vedhæftes til mail i alle mailprogrammer og sendes til fakturakunder.

Sidst ændret 26-01-2018