164 visninger

Trin 1 – Oprettelse af bruger

Før man kan gennemføre en validering, skal man have oprettet en bruger. Har man allerede en eksisterende bruger på Landmand.dk i forbindelse med et af vores andre programmer, eller har man allerede oprettet brugeren, før man læser denne vejledning, kan man med fordel hoppe direkte til trin 2.

Vi starter på hjemmesiden www.webdyr.dk

Tryk på knappen ”Ny bruger på Webdyr” oppe til højre. Du bliver derefter mødt af denne side:

Når du i Trin 1 trykker på "Klik her for at oprette dig", skal du derefter indtaste dine oplysninger som vist her:

Der er 2 vigtige punkter i forbindelse med indtastning af brugeroplysninger.

1. Du kan ikke få lov at bruge en mailadresse, der allerede er i brug. Hvis du får en fejlbesked om, at mailadressen er i brug, bedes du kontakte os på e-mail: kundecenter@seges.dk eller tlf. 70155015.

2. I den nederste kasse hvor du vælger dit brugerID skal du tænke på, at dette skal bruges hver eneste gang du logger på systemet. Det er derfor en stor fordel, hvis det er noget, som er nemt at huske. Vær i øvrigt opmærksom på, at brugerID skal bestå af både tal og bogstaver.

Når din nye bruger er oprettet, modtager du en adgangskode på din mail. Denne adgangskode skal ændres via mailen til en kode, du selv vælger.

Nu er du oprettet som bruger. Når du herefter prøver at logge ind på Webdyr.dk, får du følgende besked:

Denne fejl skyldes, at du stadig mangler at blive valideret. Mere om dette i trin 2.

Trin 2 – Igangsættelse af validering

For at sætte en validering i gang, skal du indtaste dit CVR- eller CPR-nummer. Dette gøres på ’Min profil’. Når du ser ovenstående billede, kan du klikke på teksten ”Tjek om dit brugerID er valideret”, se den gule markering herover. Herefter kommer du direkte til din profil, som set her:

Her skal du indtaste dit CVR/CPR-nummer og trykke på ”Gem” nederst. Når oplysningerne er gemt, vil knappen ”Valider” blive vist:

Tryk på knappen ”Valider”. Herefter får du en besked om,  at valideringskoden er bestilt og på vej.

Bemærk: Hvis du er ved at validere dit CVR-nummer, og du har din aktuelle mailadresse indtastet på virk.dk, kan du få lov at få din valideringskode sendt på mail.

Hvis der ikke kommer en valgmulighed frem omkring mail, når du klikker på ”Valider”, så modtager du valideringskoden med posten i løbet af et par dage. Når du har modtaget valideringskoden, kan du gå til trin 3 af denne vejledning.

·         Trin 3 – Indtastning af valideringskode

Når du har modtaget valideringskoden, er du klar til sidste skridt, indtastning af koden. Du starter ved at gå ind på hjemmesiden www.retminprofil.dk – Bemærk, at det er vigtigt, at du taster denne adresse direkte ind i adressebaren øverst oppe i din Internet-browser da en Google-søgning giver rigtig mange blandede resultater. Hvis det driller med at finde hjemmesiden kan man også benytte www.landmand.dk (log på til venstre og gå ind under ”Min profil”).

Når du har logget ind på retminprofil.dk, ser du igen dine profiloplysninger. Her skal du trykke på knappen ”Indtast kode” ved siden af kassen til CVR/CPR.

Når du har trykket på ”Indtast kode”, dukker et vindue frem hvor den 20-cifrede valideringskode samt din e-mailadresse skal indtastes. Bemærk, at koden skal indtastes med store bogstaver ligesom den er i brevet. Du kan evt. slå Caps Lock-tasten til.

Når koden er tastet, trykker du på ”OK” og nu får du en bekræftelse på, at valideringen er på plads.

Du er nu klar til bruge det program eller den hjemmeside som krævede en CVR/CPR validering.

Sidst ændret 16-04-2018