2149 visninger

Systemkrav for afvikling af programmer fra SEGES Software
Programmerne fra SEGES Software stiller forskellige krav til din computer og din internetforbindelse. Nedenfor kan du se, hvordan du bedst muligt sikrer dig en god afvikling af dine programmer. Der skelnes mellem pc-programmer og Apps. Pc-programmer er til pc’er mens en app afvikles på en mobil-enhed (smart-telefon eller tablet). Nedenstående omhandler pc-programmer

Ny computer kører bedst
Som tommelfingerregel kan du regne med, at hvis du anskaffer dig den nyeste computer med det nyeste styresystem, så får du også den højest mulige hastighed når du kører dine programmer. En ny pc vil stort set altid mere end rigeligt leve op til kravene.

Krav til ældre computere
Anbefalingerne er retningsgivende i den forstand, at de fortæller hvad en pc bør indeholde, for at programmerne fra SEGES Software kører på en tilfredsstillende måde. Ønsker du fortsat at bruge din gamle computer til programmerne, så gælder følgende anbefalinger til maskinerne:

Styresystem:
Pc-programmer i SEGES Software kræver et af følgende styresystemer for at kunne køre:

Vigtigt vedr. Windows XP og Windows Vista

Programmerne vil ikke kunne køre på Windows XP,

Microsoft er ophørt med at supportere windos Vista pr. 11 april 2017, og vi anbefaler på det kraftigste at benytte et nyere operativsystem, da Microsoft er ophørt med at lave sikkerhedsopdateringer til Windows Vista. Det betyder, at det vil være en sikkerhedsrisiko at anvende det på internetopkoblede pc'er.

Programmerne kører stadigvæk under Windows Vista, men da opdateringer ikke længere vil blive lavet til Windows Vista af Microsoft, er det formentlig kun en kort frist. Brugere af Windows Vista anbefales derfor at opgradere til en nyere Windows snarest muligt.

Internet Explorer (browser)
Fra 12. januar 2016 ophører Microsoft med at supportere ældre versioner af Internet Explorer. Vi anbefaler derfor opgradering til version 11. Efter den 12. januar 2016 vil SEGES ikke længere teste de programmer, vi udvikler op mod de ældre browserversioner.

SEGES Software programmerne kan ikke afvikles på andre platforme end Windows. Det vil sige, de kan ikke benyttes på MacOS, eller Linux.

Internetforbindelse:
Programmerne fra SEGES Software kræver internetadgang. Mens afvikling via en opkaldsforbindelse er muligt anbefales en bredbåndsforbindelse som ADSL eller fibernet, hvis længere ventetid skal undgås. Jo hurtigere internetforbindelse jo bedre. Da mængden af data der modtages af brugeren typisk er langt større end mængden af data der sendes, er specielt downloadhastighed på internet forbindelsen vigtig.

Krav til hardware og internet opkobling:

Hardware / Fagprogram

Ø90 Online / Summax

Plante

Kvæg

Processor

1,5 GHz

1,5 GHz

1,5 GHz

Hukommelse

4 GB

4 GB

4 GB

Harddisk

40 GB

40 GB

40 GB

Skærm

1280 x 1024

1280 x 1024

1280 x 1024

Internet download

4 Mbit

4 Mbit

4 Mbit

Få konkret rådgivning på tlf. 7015 5015
Du er altid velkommen til at ringe til dit landbrugscenter eller til SEGES Kundecenter på 7015 5015 og få et konkret bud på, om en ønsket løsning passer til programmerne fra SEGES Software.

Sidst ændret 05-04-2018