410 visninger

BEHOLDNINGSPRISER 31.12.18

Ø90-Beholdningsbillederne bliver ajourført med priser til versionen pr. 31.12 2018 onsdag den 2. januar 2019 mellem kl. ca. 14.00 og 16.00.

Beholdningspriser bliver normalt ajourført på landsniveau med fire versioner pr. år (version: dg.md.år = 31.03.xx, 30.06.xx, 30.09.xx og 31.12.xx). Ajour­føringerne gennemføres i starten af april, juli, oktober og januar.

Bilaget Beholdningspriser december 2018  indeholder de beholdningsprisgrupper, der opdateres med landspriser i Ø90-Beholdningsbillederne til beregning af status.

Mens vi retter på landsniveau (kl. 14.00-16.00) anbefales det:

- Ikke at taste beholdningsmængde, og beregne beholdningsværdi for regnskaber med status pr. 31. december 2018.

- Ikke at rette i beholdningspriser eller -sammenhænge på kreds- eller ejendomsniveau

(Prisgrupper / Kontering og prisgrupper).

Hvis I allerede har indtastet beholdningsmængde og beregnet beholdningsværdi pr. 31. december 2018, er der beregnet med de "gamle" priser. I beholdningsbillederne skal I huske at genberegne – ved at vælge "fortryd beregning" og derefter beregne – for at få rettet til de nye priser.

Skattemæssig værdiansættelse

De skattemæssige priser på prisgrupperne med egen avl til salg og egen avl til foder (ekskl. eget grovfoder) værdiansættes til 85 % af den driftsmæssige dagsværdi på statustidspunktet. Bemærk at den driftsmæssige dagsværdi på statustidspunktet ikke er forhåndsgodkendt af SKAT. Derfor er den skattemæssige værdiansættelse af beholdninger på landsniveau kun et forslag.

Der er på landsniveau ingen skattemæssig værdiansættelse af indkøbte beholdninger. Værdiansættelsen på de indkøbte beholdninger skal på ejendomsniveau fastsættes ud fra de faktiske indkøbspriser.

Driftsmæssig værdiansættelse

De driftsmæssige priser på prisgrupperne med egen avl til salg og egen avl til foder (ekskl. eget grovfoder) værdiansættes til den laveste værdi af dagsværdi på høsttidspunktet eller dagsværdi på statustidspunktet.

De driftsmæssige priser på prisgrupperne med eget fremstillet grovfoder værdiansættes udfra en beregnet kostpris i høst.

Der er på landsniveau ingen driftsmæssig værdiansættelse af indkøbte beholdninger. Værdiansættelsen på de indkøbte beholdninger skal på ejendomsniveau fastsættes ud fra de faktiske indkøbspriser.

Der opdateres ikke priser til økologi i Ø90.

Sidst ændret 25-02-2019